Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Internasjonalisering

Internasjonalisering på Glemmen videregående skole har lange tradisjoner!

Glemmen videregående skole har samarbeid med mange land, for det meste i Europa. Noen prosjekter er støttet av offisielle utvekslingsprogrammer, mens andre er finansiert ved hjelp av Østfold fylkeskommune og midler fra skolens eget budsjett.

På Glemmen vgs skiller vi mellom internasjonaliseringsprosjekter og "vanlige" skoleturer. For oss betyr internasjonalisering å få erfaring fra en arbeidsplass i utlandet eller å samarbeide med elever og lærere fra andre land om et felles prosjekt.

Internasjonaliseringen startet for alvor i 2000. I løpet av årene har lærere og elever ved Glemmen vgs samarbeidet med Danmark, Sverige, Finland, Den Tsjekkiske Republikk, Belgia, Tyskland, Nederland, Frankrike, Romania, Litauen, Malta, Spania, og Guatemala. Samarbeidet favner alle utdanningsprogrammer og inkluderer mange personer.
Svært ofte tar gode samarbeidspartnere fra utlandet kontakt igjen for nye prosjekter eller for å formidle kontakt med nye partnere.

Godt samarbeid skaper tillit, både på skolen og i arbeidslivet!

EUROPASS
Nærmere 150 Glemmen-elever fått Europass mobilitet, som dokumenterer deres arbeidserfaring fra utlandet. Europasset er et populært vedlegg i søknader om lærlingplass eller arbeidskontrakt.
Du finner også skjemaer for EUROPASS-CV og EUROPASS-Språkpass, som du kan fylle ut selv på http://www.europass.no/.

Link til Østfold fylkeskommunes internasjonale side: www.ostfoldfk.no/internasjonalt

Sist endret 26.04.2015