Lytt til teksten
a a a
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Restaurant og matfag

Utdanningsleder Ann Kristin Olsen
Fagleder Patrick Breitenstein

Liker du å arbeide med mat og drikke? Restaurant og matfag kan tilby deg en variert og spennende yrkesutdanning i fag hvor du kan bruke dine kunnskaper.

En skoledag på Glemmen videregående skole består av praktisk arbeid som knyttes til teori. I skolens moderne verksteder får du prøve deg innen forskjellige yrkesfag. Gjennom prosjekt til fordypning kan du lære mer om de fagene du er mest interessert i.
Ved Glemmen videregående skole driver vi restaurant, ulike forretninger og produserer mat som selges til gjester og kunder. Dette gir deg en kjempegod erfaring når du skal ut i lære.

Se film om VG1 Restaurant og matfag her (det kan ta et par minutter før filmen vises): http://www.nhoreiseliv.no/getfile.php/Bilder/Utdanning%20og%20kompetanse/VG1%20Restaurant-%20og%20matfag.mov 

 

Vg1
På vg1 restaurant og matfag tilbyr vi fordypning i kokk og servitørfag, hvor du kan prøve ut servitørfaget, restaurantkokkefaget og institusjonskokkefaget. Velger du fordypning matfag kan du prøve ut kjøttfagene, sjømatfagene,
industriell fremstilling av mat, og baker og konditorfagene.

Vg2
På Vg2 kan du spesialisere deg, og ved vår skole kan du velge mellom Vg2 Kokk og servitørfag og Vg2 Matfag. I våre moderne restauranter og verksteder kan du velge fordypning i kokkefaget  og servitørfaget. Innenfor matfaget tilbyr vi fordypning i butikkslakterfaget, industriell fremstilling av mat, og baker og konditorfaget. Vi kan også skreddersy andre fordypninger.
Vi har et godt samarbeid med bedrifter i nærmiljøet og kan derfor  tilby en variert virkelighetsnær undervisning

Skulle du ønske å videreutdanne deg på høyskolenivå, så er også dette mulig ved å ta 1 år med påbygging til generell studiekompetanse.

Praktiskrettet utdanningsløp
Til deg som sliter spesielt med teoretiske fag kan vi tilby et utdanningsløp
hvor vi satser på praktisk arbeid støttet til teori.
Målet er fagbrev eller praksisbrev. Du vil gjennom et tilrettelagt utdanningsløp
få anledning til å satse på fellesfag og mål i læreplanen som du har mulighet for å mestre.
Vi satser på dine evner og du vil bli en god yrkesutøver innenfor restaurant og matfagsektoren.

Tilbud til ungdomsskolen
Er det vanskelig å velge? Vi kan tilby deg yrkesprøving i forbindelse med arbeidsuken i ungdomskolen.
Ta kontakt med fagleder Patrick Breitenstein og avtal tid. Vi hjelper deg gjerne.

>>Bildepresentasjon.pps

Sist endret 29.10.2013