Lytt til teksten
a a a
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Elektrofag

 

Utdanningsleder Jan Berthelsen
Fagleder Asbjørn Skjelin

Velger du Vg1 Elektrofag, får du en smakebit av alt innenfor elektrofag!
Ditt fremtidige yrke kan være som elektriker, heismontør, romteknolog, flymotormekaniker, bilmekaniker, FU-operatør, automatiker, legge opp tele- og datanettverk eller arbeide med fjernstyrte undervannsoperasjoner?
Høres dette spennende ut - da bør du se nærmere på programområdet Elektrofag!

På Glemmen videregående skole vil du arbeide med fagrelevante problemstillinger både i teori og i praksis. Data er et naturlig verktøy i undervisningen, men du vil også blant annet lære å koble opp elektriske anlegg, lodde, lage "roboter", bygge og gjøre forsøk med forsterkere og strømforsynere.

I Prosjekt til fordypning kan du bli bedre kjent med et av områdene: Elektriker, automatisering, dataelektroniker eller du kan velge fordypning i matematikk, som gir deg studiekompetanse i dette faget.

På Glemmen vil du som velger elektrofag lære deg å arbeide nøyaktig, sikkert og systematisk, utvikle din praktiske sans, i tillegg til at du lærer å være serviceorientert. Dette gir deg en bred fagkunnskap som er etterspurt i arbeidslivet.


Har du tenkt å studere videre, bli ingeniør eller ... ? Da kan du kombinere Data og elektronikk og fordypning innen matematikk og fysikk.

På Glemmen videregående skole kan du fortsette med Vg2-løpene: data og elektronikk, elenergi, automatisering, kjøretøy eller produksjon og industriteknikk.

Elektrofag fører til et mangfold av yrker enten du velger videre utdanning eller går ut i lære. Bruker du linken under, vil du få et vite mer om ditt framtidige yrke.

Sist endret 16.09.2015