Lytt til teksten

Helse og oppvekstfag

Utdanningsleder Christiane Skahjem
Fagleder Geir Herikstad

Helse- og oppvekstfag - et yrke for fremtiden!

Ønsker du en spennende og givende jobb? Er du interessert i å arbeide med mennesker? Er du positiv og åpen overfor andre mennesker? Ønsker du å yte service og omsorg? Liker du å samarbeide og kommunisere med andre? Da er helse- og oppvekstfag noe for deg!

Helse- og oppvekstfagene gir deg en yrkesutdanning i løpet av videregående opplæring. Etter det første året kan du velge mellom ni ulike yrkesutdanninger; ambulansefagarbeider, barne- og ungdomsfagarbeider, helsefagarbeider, helsesekretær, tannhelsesekretær, apotektekniker, hudpleier, samt fotterapeut og ortopediteknikk.

Undervisningen er delt inne i en teoretisk og en mer praktisk rettet del. Allerede det første året på Vg1, vil du på Helse og sosialfag på Glemmen i perioder bli utplassert i godkjente læresteder. Der utfører du praktisk arbeid under veiledning. På skolen får du blant annet grunnleggende teoretiske kunnskaper i kroppens oppbygging og funksjoner, forebyggende helsearbeid, kostlære, hygiene, kommunikasjon og samhandling, førstehjelp og yrkesutøvelse

Glemmen videregående skole tilbyr VG1 Helse- og oppvekstfag. Andre året tilbyr skolen de to utdanningsprogrammene Vg2 Barne- og ungdomsfagarbeider og Vg2 Helsefagarbeider. Begge utdanningsprogrammene består av mye variert praksis i løpet av de to skoleårene. I møte med mennesker i alle aldere lærer du å gi omsorg og støtte til de som trenger det. Gjennom læring som gir deg en faglig og personlig utvikling, får du gode kunnskaper, ferdigheter og holdninger som gjør deg kvalifisert til å arbeide med barn, ungdom, voksne og eldre. Du kan også arbeide i hjemmebaserte tjenester eller på sykehus, i barnehage eller fritidshjem, på tannlegekontor, legekontor eller apotek.

To år i skole og to års opplæring i bedrift fører til fagbrev og yrkeskompetanse. Du får lønn i lærlingtiden og etter fire år kan du få en spennende og variert jobb med gode framtidsutsikter!

Sist endret 05.08.2016