Bibliotekets nye flerkulturelle seksjon er åpnet

Klikk for stort bilde

Rektor Pål André Ramberg, elevrådsleder Sunniva Lein-Killi, bibliotekleder Sigrid Fagerheim Henriksen, Fazal Amin og William Vik åpner bibliotekets nye flerkulturelle seksjon.

Azad Al-Hesso er svært fornøyd med det nye tilskuddet i biblioteket:

Klikk for stort bilde                                    Klikk for stort bilde

Rektor og elevrådsleder åpnet mandag bibliotekets nye flerkulturelle seksjon. Denne nye delen av biblioteket har kommet i stand som en del av inkluderingsprosjektet «Vennskap uten Grenser». Prosjektleder Azad Al-Hesso forteller at denne seksjonen skal gi ungdommer med utenlandsk opprinnelse mulighet til å finne moderne skjønnlitteratur på sitt eget språk og spillefilm fra sitt hjemland. Samtidig skal det være et sted for samtale og hygge. Azad har sammen med våre bibliotekarer og skolemiljøleder Espen Gresvik Schei brukt lang tid på å undersøke hvordan biblioteket kan spille en viktig rolle i integrerings- og inkluderingsarbeidet.

Vi har besøkt biblioteker i både Oslo og Bergen og funnet mye inspirasjon der, sier leder for biblioteket Sigrid Fagerheim Henriksen. Dette året har vi satset mye på å gjøre biblioteket til et inkluderende, trygt og mangfoldig sted for alle. Å knytte biblioteket til skolemiljøarbeidet har gitt oss nye muligheter og det er morsomt å se hvordan forbedringene skaper nye stemninger og ny aktivitet, sier Henriksen. Arbeidet er ennå ikke helt ferdig. Vi venter inn flere nye og helt spesielle bibliotekmøbler som vi tror vil bli veldig populære. Biblioteket får nå muligheter til aktiv bruk av andre medieformer enn den tradisjonelle boken.

Azad Al-Hesso forteller at arbeidet som er gjort i høstferien har hatt bærekraft og dugnad som rettesnor. De flotte bokhyllene har vi laget selv av forskalingsbord. Gamle kofferter har fått understell fra gamle bord som var stuet vekk på lager. Møblene har vi renset selv og de gamle bordene har fått en skikkelig make-over. Men vi har fått god hjelp, sier Azad. Den svært dyktige kurdiske snekkeren Mohammad Younis Kako hjalp oss å bygge hyllene, rumenske Bianca Barza har gjort en fantastisk jobb med redesign av bord og kofferter og de to Vg1-elevene på TIP, Fazalamin Niazgrawal og William Vik, har snekret, skrudd og renset møbler. Maling av vegger ble gjort av elevrådsleder Sunniva Lein-Killi og vår interiørelev Katarina Hanssen som var ferievikarer i høstferien. Det har virkelig vært et flerkulturelt fellesskap som har dratt dette arbeide i land, sier Azad med et stort smil.