Åpen skole og julemarked

Onsdag 6. desember åpnet Glemmen skolen for besøkende på dagtid for distriktets 10-klassinger og fra kl. 16 var det julemarked i skolegården.

åpen skole - Klikk for stort bilde

Åpen skole åpnet med elevshow i Elevsenteret.

Elevrepresentanter fra våre utdanningsprogramma viste fram sine fag gjennom en "parademarsj", kledd i arbeidsantrekk og med elevarbeider, som ønsket 10 klasse velkomne. Deretter fikk 10-klassingene anledning til å besøke skolens verksteder, i tillegg til å snakke med elever som går på linjene gjennom guide-turer. I Elevsenteret hadde hvert utdanningsprogram egen stand, hvor de også kunne få informasjon og spørre om alt de lurer på.

Julemarked

I skolegården ble det arrangert et stemningsfullt julemarked. Denne dagen skinner skolen, og stolte elever og lærere fikk vise frem noen av arbeidene de har laget i løpet av det første halvåret på skolen. Vi garanterte en hyggelig atmosfære for alle besøkende - og jammen ble det slik også.

Julemarkedet har nesten blitt en kjent tradisjon, selv om det kun er det andre året det arrangeres også utenfor skolens krets, både for den hyggelige førjulsatmosfæren og gode kvalitetsprodukter. Spesielt hyggelig var det at tidligere elever kom på besøk. Flere sa at julemarkedet kunne markere starten på juletiden.

julemarked - Klikk for stort bilde julemarked2 - Klikk for stort bilde

Restaurant og omvisning på avdelingene

Flere benyttet anledning til å besøke RM sin restaurant 1. etg eller skolens bistro for en liten matbit eller full julemiddag. Andre igjen søkte info om vårt utdanningstilbud ved standene i Elevsenteret og fikk en omvisning på avdelingene. Og i Elevsenteret stod husorkesteret vårt for julemusikk.

Salgsboder og julemarked

I salgsbodene kunne du finne alt fra spiselige gaver via mer tradisjonelle juledekor til bålpanner og kunstverk.

Her er noen av eksemplene som var tilgjengelige i telta:

• TIP stod Bålpanner, lysestaker, vedklyvere og spesialtilpasset juletrepynt.
  • RM hadde julemat på menyen og alt fra sild til kaker og søtsaker som hører julen til var, til salgs. Mange benyttet seg også av smaksprøvene som fristet besøkende inn i teltet og til å ta en nærmere titt eller handle inn noen godsaker til jul.
  • DH hadde et enormt spekter av spennende håndverksprodukter til salg, mer eller mindre alt du trenger til din julefeiring.
  • KDA hadde laget bilder inspirert av årets minneutstilling på Hydrogenfabrikken om Herman Heblers. I tillegg hadde Vg2 laget Eikefjøler og treasjett med spesialtilpasset plass til egget. Det ble også solgt kort, inspirert av bøkene fra Roald Dahl, som elevene hadde laget.
  • HO hadde eget telt hvor selveste julenisse hadde kommet på besøk og her var det både juleløype, nissekor og salg av brente mandler.
  • EL hadde fuglekasse med kamera.
  • MK hadde tilbud om julefotografering i skolens fotostudie, som flere benyttet seg av. Her kunne du også besøke lydstudioet og få med deg radiosendinger eller se flerkameraproduksjon fra dagen.
  • Skolens ungdomsbedrifter hadde også egne boder hvor de viste fram og solgte produkter fra bedriftene sine.

Alt i alt kan vi oppsummere med at dette nå er en tradisjon som vil markere starten på juletiden for Glemmen vgs. framover.

Foto: Espen Gresvik Schei