Utdanningsvalg fra Fredrikstad kommune

uskoler5 - Klikk for stort bilde November er hospiteringstid for elever som går det siste året i ungdomsskolen.

Elevene har fram til søknadsfristen 1. mars til å bestemme seg for hvilken utdanning de skal søke på i videregående skole. Uke 46 og 47 var vi så heldige å ha besøk av årets 10 klassinger og neste skoleårs Vg1 elever i 2 dager for at de skulle bli kjent med skolens utdanninger.

Hva skal jeg bli?

Valg av utdanningsprogram i videregående skole vil legge føringer for svaret, og derfor er det så viktig at elevene gjør et riktig valg når de forlater ungdomsskolen. Sammen med aktiv deltakelse på Utdanningsmessa i Kongstenhallen og Åpen skole på Glemmen onsdag 6. desember ønsker vi å bidra til å veilede elevene til rett skolevalg.

På Glemmen vgs kunne 10-klassingene velge mellom å besøke:

• Design og håndverk
  • Elektrofag
  • Helse- og oppvekst
  • Medieproduksjon
  • Restaurant og matfag
  • Teknikk og industriell produksjon
  • Studieforberedende KDA (Kunst, design og arkitektur)
  • Studieforberedende Medier og kommunikasjon
  • Og de nye tilbuda innenfor: Helse-Tek, Elektro-Tek, Tip-Tekno

Bildet viser 10. klasse-elever som besøkte utdanningsprogrammet KDA - Kunst, design og arkitektur. Her fikk elevene i løpet av de to dagene et innblikk i utdannings-programmet og prøvd seg på relevante oppgaver både som "designer, arkitekt, kunstner og jobbe med visuelle virkemidler".  Som en bonus fikk de også en liten snikktitt og oppleve litt av det gode elev- og læringsmiljøet på Glemmen videregående.

Vi ønsker 10-klassingene velkommen til Glemmen videregående skole som elever i august 2018!